Beraber 32. haftamıza girerken mönümüzü deneyen herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun.
SOĞAN ÇORBASI
MALZEMELER
-1 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1,5 çorba kaşığı un
-4-5 su bardağı tavuksuyu
-Karabiber
-Tuz
YAPILIŞI
-Soğanınızı ortadan kesin, yarım halkaları elde etme için ince ince kesin.
-1 kaşık tereyağı tencerede eritin, soğanları kavurun.
-Hafif pembeleşince unu ekleyin. Beraber kavurmaya devam edin, kavurma aşamalarında ateşiniz yüksek olsun.
-Un ile beraber soğanı 2 dk kadar kavurun.
-Sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin. Ateşinizi kısın, sürekli karıştırarak 5 dk kadar pişirin.
-Karabiber ve tuzunu ayarlayın.
-Kroton ekmekle, sıcak servis yapın.
TAVUKLU VOLOVAN
MALZEMELER
-1 adet yumurta sarısı
-1 adet küp doğranmış kuru soğan
-1-2 dal kıyılmış rezene
-200 gram kuşbaşı doğranmış tavuk
-3-4 adet doğranmış mantar
-2 adet kıyılmış çili biber
-4 diş ezilmiş sarımsak
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 çay bardağı krema
-Muskat cevizi rendesi
-2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI
-Milföy yapraklarından kalıp yardımı ile 4 adet yuvarlak hamur çıkarın.
-2 adet milföyün de ortasından 2 küçük halka çıkarın.
-Milföyleri fırın tepsisine dizin, üzerine de yumurta sarısını sürüp fırınlayın.
- Tavaya zeytinyağını döküp ocağın altını yakın. Sırasıyla soğan, sarımsak, mantar, tavuk, rezene, çili biberini soteleyin.
-Ardından krema, muskat cevizi rendesi, portakal kabuğu rendesi ekleyip kaynamaya bırakın. Tavuklu kremalı sosun yarısını servis tabağına alın.
-Üzerine milföyleri yerleştirin ve sosun geri kalanını da milföyün üzerine döküp kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin.
PEYNİRLİ BROWNİ
MALZEMELER
-115 gr bitter çikolata
-85 gr tereyağı
-2 yemek kaşığı krema
-2/3 su bardağı şeker
-2 yumurta
-2/3 su bardağı elenmiş un
-1/2 paket vanilya
-1 tutam tuz.
-200 gr. labne peyniri
-1 yumurtanın sarısı
-3-4 çorba kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
- Çikolata, tereyağı ve kremayı cam bir kabın içine koyup benmari eritin.
- Toz şekeri çikolatalı karışıma koyup karıştırın
- Teker teker yumurtaları kırıp karıştırın.
- Ayrı bir yerde unu, vanilyayı eleyip karıştırın ve içine tuz koyup karıştırın.
- çikolatalı karışıma toz malzemeleri ekleyin.
- Yağlı kağıt serili orta boy fırın tepsisine karışımı dökün, ben normal kek için kullandığım tepsiyi kullandım.
- Üzeri için labne peyniri, yumurta sarısını ve toz şekeri pürüzsüz hale gelene kadar çırpın
- Çikolatalı karışımın üstüne dökün. Bıçakla alttakini üstüne çıkartmak suretiyle desen yapın, 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
- Fırından çıktığında ortası bıngıl bıngıl olabilir ama çıkınca soğuyunca kendine gelir iyice soğuyana kadar kesmeyin.
SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |